Livmodertappen v.29

En kommentar
Igår var det dags för ny kontroll hos läkaren. Först vanligt ultraljud för att titta på bebis & mäta. Allt såg bra ut & den följer sin kurva, inom det normala men under medelvärdet. Med andra ord är det ingen jättebebis. 
Sedan var det dags & kolla tappen. Den såg ut att vara ungefär lika lång som sist när den är "oretad" men läkaren mätte aldrig den oretad utan började trycka lite på magen för att se vad som hände. Och precis som tidigare sjunker den ganska drastiskt! Nu är den nere på 10mm retad istället för 15 mm som den varit de senaste 4 veckorna. Såklart jobbigt att den minskat men samtidigt försöker vi tänka att om den gått ner 5 mm på 4 veckor så är det 8 veckor kvar tills resterande 10mm är utplånade om den håller samma takt :) Vet att det inte är några garantier för det men man måste försöka vara positiv! 
Där finns inga andra tecken på att en förlossning är på gång, så läkaren tror & hoppas på att det inte kommer hända något de närmsta veckorna. Hoppas han har rätt!
Skulle förlossningen dra igång nu så kommer det bli kejsarsnitt eftersom bebisen ligger med rumpan ner. Lite jobbigt att höra men samtidigt så gör jag det som krävs för att vi ska få vår efterlängtade Lillplutt till oss ❤️ Förhoppningsvis går jag många veckor till & att den hinner vända på sig. Vi får se :)

Ena stunden känns det som att vi kommit väldigt långt, vecka 29 (28+5) idag & att bebisen är stor nu. Ja, i jämförelse med Harry i vecka 23 (22+2) så är vi långt gångna nu men i nästa stund när jag ser bilder på barn i vecka 29 så är dom så små & sköra! 
Snälla underbara plutten, stanna inne i många veckor till ❤️
Läkaren skämtade om att det kanske slutar med att vi ses i vecka 40-41 för igångsättning, haha, tänk om! 😄

Hoppas allt är bra med er alla!

Kramar 
 
1 Anonym:

skriven

Härligt att höra! Charlie kom i 29+4 och vägde 1450g å var 40cm lång. De är små men inte för små för att klara sig. Vi håller fortsatt tummarna för er. Kram Genus Longing

Svar: Vad skönt att höra! Tack för din pepp & omtanke ❤️ Kramar & styrka till er & Charlie
minstorstalangtan.blogg.se