TUL tillväxtultraljud

2 kommentarer
Idag var vi på TUL för att se så bebis växer på sig. Eftersom mitt sf mått gått upp en del det senaste var min förhoppning att bebis växt på sig lite mer också, men inte..
Sist låg vi på -17,8% på kurvan och nu 23,1% minus :( Flödena som mättes var bra. 
Men när man ligger mer än 22% minus så görs fler kontroller. Därför fick vi stanna för att göra ett ctg. Efter ca 30 min kom barnmorskan in & sa att dom nog var nöjda med kurvan, hon skulle prata med vår läkare. Jag hade en hel del sammandragningar också & med tanke på att bebis fortfarande (!) ligger i säte ville hon ta det också med läkaren. Efter en stund kom de tillbaka och eftersom bebisen varit så aktiv under ctg mätningen ville dom att vi skulle göra en till för att få fram den basala frekvensen. Så vi tog en lunch för att komma tillbaka 1,5 h senare. 
Det gjordes en ny ctg i ca 30 min och dom var nöjda med den & bebis höll sig lugnare denna gång så dom fick fram rätt värden. 
Nu blir det ctg 2 gånger/vecka. Ska dit på fredag igen & därefter tisdag. 
Sedan lutar det åt ett vändningsförsök nästa fredag! På sätt & vis hade jag velat göra det innan, nästa fredag är vi i 37+0 och börjar undra om bebis håller sig kvar så länge. Börjar få lite mer sammandragningar nu, vilket inte är så konstigt egentligen när vi närmar oss sluttampen. Och som läkaren sa, blir det mer så ska vi åka in och vi bör kanske inte vänta överdrivet länge hemma med tanke på sätet och ingen livmodertapp. 

 
1 Novella :

skriven

Mindre roligt att ert underverk ligger så mycket minus. Ni kommer säkerligen få en liten liten liten sötnos men h*n är fortfarande en fullt utvecklad underbar liten going. Är bara lite mindre än de ”vanliga” klumparna som kommer till världen. ;)

Förstår att sätesläget gör er nervösa, men vem vet lilla goingen gör kanske en 180 och vänder sig till rätta när det väl kör igång.

Bra att de har sådan koll på er så att allt står väl med lillen... snart är h*n här 😍❤️

Svar: Ja man hade hoppats på att den växte till sig ordentligt nu, så det är många tankar som far i huvudet varför den ligger så mycket minus. Men försöker lugna mig även om det är lite svårt emellanåt. Skönt med täta kontroller!
Vi kan ju hoppas att den väljer att göra en helomvändning & lägga sig tillrätta 😍
minstorstalangtan.blogg.se

2 Novella :

skriven

Hur går det? Har inte hört något nu på ett tag... har lilla goingen dykt upp kanske ? 😍❤️