Äggplock!

2 kommentarer
Nu är äggplocket avklarat! Vi skulle vara på RMC kl 10:30 i morse och äggplocket var planerat till kl 11:00.
Vi blev inkallade & gick till vårt lilla bås. Jag fick ta tre tabletter, smärtlindring samt mot illamående och sambon fick gå iväg & lämna sitt spermaprov. Därefter bytte jag om och en sköterska kom in och satte en kanyl i armen på mig. Efter en stund kom sambon tillbaka & var klar med sitt prov. Sköterskan sa även till mig att jag kunde få gå & kissa om jag behövde, eftersom det var bra om blåsan var tömd.
Därefter blev det lite väntan och nervositeten ökade ordentligt! Var väldigt lugn igår kväll, sovit bra inatt, var lugn hela bilfärden ner till Malmö & hyffsat lugn i väntrummet, men när vi satt där i vårt lilla bås & fick vänta så blev nervositeten rejäl.
Kl 11:30, en halvtimme senare än planerat var det äntligen vår tur. Kvinnan som var på äggplock tidigare hade dragit ut på tiden rejält, hon gick inte ens ut ur operationsrummet utan blev utrullad i en säng, strax därefter började hon spy hejdlöst. Kan ju inte påstå att jag blev lugnare av att höra henne i båset bredvid!
Men nu var det iaf vår tur, sambon fick ta på sig foppa-tofflor, mössa & en rock och utöver kläderna jag bytt om till innan fick även jag en mössa. Jag la mig ner & sköterskan satte övervakning på hjärtat, samt sprutade in läkemedel. Dels morfin, lugnande samt något mot illamående, där jag fick lite större dos eftersom jag mådde lite illa efter förra äggplocket. Det var Krystoff som skulle utföra äggplocket, har haft honom på ultraljud några gånger tidigare och han är väldigt fåordig en idag fick jag direkt ett annat intryck av honom. Han började prata & ställa lite frågor, vilket kändes tryggt.
Därefter var det dags att påbörja det hela! Först började han tvätta, därefter lades två sprutor med lokalbedövning och sen var det dags att leta äggblåsor. Häftigt att man kan följa via skärmar både ultraljudsstaven med nålen som punkterar äggblåsorna samt när det kommer in till labbet som letar efter ägg! Efter en stund hojtade dom från labbet att dom hittat 1 ägg, woohoo! Krystoff fortsatte och det kändes i stort sett ingenting, vilken skicklig läkare.
Efter en stund sa han att han var klar med vänstra sidan & skulle påbörja höger. Mot slutet började det kännas lite, lite men inte alls så farligt. Sen sa han att vi var klara! YES, tänkte jag, redan klara! Det gick superbra & jag var så nöjd att det gick så smidigt. Var lite snurrig när jag reste mig upp men vi gick in i vår lilla hytt igen och strax därefter fick vi frukost. Det var väldigt gott efter att ha fastat från kl 22:00 igår kväll. Efter en stund kom sköterskan in med en lapp där vårt resultat stod. Totalt hittades 12 ägg!!  Wohoo! ❤️ Jag & sambon hade gissat innan och vi trodde 10 ägg, så vi blev nöjda. Nu hoppas vi bara att ett av dom är vårt guldägg! 💛 Imorgon eftermiddag ringer labbet & meddelar hur många som blivit befruktade... nervöst, igen! Denna gång ska äggen befruktas genom ICSI, det innebär att spermien förs in direkt i ägget via en tunn nål istället för att dom får simma fritt & "slåss" om vilken spermie som ska få befrukta. Embryona ska odlas i 5 dagar, till blastocyster, och vi ska komma tillbaka på onsdag för återföring! Hoppas, hoppas, hoppas att allt går vägen & att vi får insatt ett fint litet embryo som ska utvecklas till vår bebis! 
 
Kram
 
1 Pånolligen:

skriven

Åh härligt att höra att det gick så bra! Och tolv ägg! Det måste va den magiska siffran :) k är jättebra tycker jag, tyckte jag inte så mycket i början men efter några besök hos honom och ett äggplock o insättning som lyckades så började man ju gilla honom ännu mer. Han är väldigt duktig tycker jag! Så härligt att de ska odlas i fem dagar med👍🏻 Önskar vi hade fått det med, så rädd att de tog fel embryo 😔 Men för er del kommer de ju verkligen se vilket som är bäst och som klarat sig så länge :) några nervösa dagar nu förstår jag men jag tror och hoppas att det kommer gå bra 👍🏻👌🏼😘😘😘😘

Svar: Ja, Krystoff växer för var gång! Vår förhoppning var att de skulle odlas i fem dagar och när dom beslutade sig för det kändes det så bra.. men om det skulle visa sig att embryot kommer må bättre av att sättas in istället så kommer dom göra det tidigare, men som det ser ut nu är det dag fem ❤️ Verkligen nervösa dagar nu, får hoppas dom går fort. Tack snälla för ditt stöd, det värmer så ❤️
minstorstalangtan.blogg.se

2 longingforababyblog:

skriven

Men vilka underbara nyheter! Vad glad jag blir för er skull - grattis!!! Nu håller vi alla tummar och tår för att du får tillbaka ett fint utvecklat embryo på onsdag. Njut av helgen. Kram

Svar: Tack! ❤️ Ja nu hoppas vi verkligen att vi får tillbaka ett litet guld-embryo på onsdag! Försök ni också att njuta av helgen så gott det går 😘 Kram
minstorstalangtan.blogg.se