Ultraljud + ny bil

4 kommentarer
I förmiddags var det dags för ultraljud. Hade svårt att sova inatt, mycket tankar och funderingar. Hade även en del sammandragningar igår kväll vilket gjorde att fler funderingar drog igång. Det var med andra ord väldigt lägligt att få komma på en kontroll idag. 
Först gjorde vi ett vanligt ultraljud. Tog mått på skallben & lårben som såg bra ut. Och hjärtat slog på fint. Vi fick även titta med 3D, så häftigt. Imponerande vad tekniken kan göra! De bästa 3D bilderna får man runt vecka 26-29 men vi lyckades få en väldigt fin 3D bild på ansiktet. Alltså, all den kärlek man redan känner för den lilla krabaten i magen, det är helt otroligt 😍
Därefter gjorde vi ett VUL för att mäta livmodertappen. Tack & lov höll den sig fortsatt intakt & lång, vilken lättnad. Drygt 44 mm lång. När vi tittade låg bebben med huvudet neråt men det var bara en ren tillfällighet och där var en hel del fostervatten mellan huvudet & tappen, vilket tyder på att där inte är något tryck neråt. Skönt!
Läkaren kunde även ur denna vinkel få väldigt bra & nära bilder på hjärnan, vilket han tyckte var intressant :)
Efter att vi var klara satte vi oss ner och pratade lite. Jag frågade även om det var enkelt att göra en flödesmätning på navelsträngen och om vi i så fall kunde göra det vid nästa tillfälle. Underbar som läkaren är sa han att vi kunde göra det nu direkt om vi ville, så det gjorde vi. Är så tacksam för att man inte känner sig till besvär. Flödet i navelsträngen såg också väldigt fint ut. Så underbart!
Vi bokade in nytt ultraljud om drygt 3 veckor ❤️
 
Det lilla busen i magen gör sig till känna mer och mer, vilket är helt fantastiskt. Igår kväll fick sambon en liten spark när han pratade med plutten. Han tryckte lite nätt på magen med några fingrar & till svar fick han en liten kick. Den blicken i hans ögon, det var magiskt att se! 
 
Med tanke på ultraljudet idag så passade vi på att ta ledigt hela dagen. Förra helgen sålde vi vår bil och i veckan hittade vi en ny som det var dags att hämta idag :) Jag har en biltokig sambo som bokstavligt älskar att byta bil. Vi byter runt 3-4 gånger om året men nu säger han att han ska lugna ner sig lite, vi får väl se, haha. Klart det är kul att testa köra många olika bilar men det är ju ett litet projekt varje gång man ska sälja, hitta ny & köpa. Vi är egentligen BMW fantaster och älskar deras bilar, men nu var det dags att prova något nytt. Det blev en riktig familjekärra, nya Volvo XC90. Tror den kommer bli hur bra som helst. Bilfärden hem på drygt 2 timmar var helt fantastisk. Så den ska vi nog trivas med :)
 
Vilket långt inlägg det blev! Nu ska jag följa slutet på handbollen på tv med en underbart livlig bebis i magen 😍
Imorgon laddar vi upp för 30-års fest för en vän till mig.
Kram till er alla och trevlig helg!
 
1 Resanviinteplanerat :

skriven

Underbar läsning ❤️ Längtar så galet mycke efter de där ”riktiga” sparkarna, jag känner ju små pick där inne! Men längtar efter mer!!!
❤️ Underbart!
Stor kram

Svar: Ja, det är helt underbart när det börjar kännas lite mer rörelser & sparkar där inne ❤️ Hoppas du haft en fin helg. Kram
minstorstalangtan.blogg.se

2 Novella :

skriven

Vad skönt att allt såg bra ut. Speciellt när du har/haft sammandragningar. Ta det nu lugnt och låt mannen slita. ❤️
Sicken underbar läkare ni har och underbart att de tar hand om er väl för de förtjänar ni verkligen.

Era grisar, så avundsjuk jag blir! ;) vill ju med ha en! Men får snällt vänta lite till hehe

Kram

Svar: Tack! Ja, det är underbart med en läkare som verkligen lyssnar på oss & gör vad han kan för att få oss lite lugnare ❤️
Hehe, ja vi är helnöjda med vår ”lilla” familjekärra 😃 Hoppas ni också hittar en sen. Kram ❤️
minstorstalangtan.blogg.se

3 Longing:

skriven

Åh, vad underbar läsning! Så skönt att allt ser så bra ut och att ni får så täta uppföljningar. Ha en underbar helg <3

Svar: Verkligen skön! <3 Har väntat på att höra från dig :) Är allt bra? Hur gick NIPT testet? Ha en fantastisk helg du med! KRAM
minstorstalangtan.blogg.se

4 Longing:

skriven

Allt är fint :) Är nu inne i vecka 18 o kan inte bärga mig till den 14 feb <3
NIPT gick såå bra, underbar lättnad att få låg sannolikhet för någon typ av avvikelse och vi fick även reda på vad det är för en liten skrutt i magen. EN LITEN FLICKA! Grät av chock och lycka såklart, men blev så förvånad då jag ändå från start haft en så stark känsla att det är en pojke. Galet och verkligen dags att börja tänka om när det kommer till namn, hehehe. Visst skulle inte ni ta reda på könet?
KRAMAR

Svar: Härligt att allt är bra! Vi ska på UL samma dag, igen! Den 14 feb ❤️
Vad underbart att NIPT gick så bra!
Men åååh, såå fantastiskt med en liten dotter!! 😍 Kan förstå att det blir lite chockartat när man är så säker på att det är en liten pojk där inne :) Mannen din hade rätt, kan tänka mig att du får höra det nu, haha ;) Nej vi ska inte ta reda på könet. KRAM & stort grattis till er!
minstorstalangtan.blogg.se